Benkó Attila weboldala

Kellemes időtöltést kívánok! (oldaltulajdonos)

Létezik Isten? Nézd meg, mit írtam erről! (hangfelvételes)

Létezik Isten?

 

Hangoskönyv oldalhozEz egy nagy kérdés! Olyannyira, hogy rengeteg ember életében, gondolatvilágában megjelenik legalább egyszer az élete során. Tehát az ember szeretné tudni erre a kérdésre, hogy létezik Isten, vagy sem, a választ. Alább találod azt, hogy mit gondolok én erről. Az anyagot meg is hallgathatod, csak indítsd el a videóformátumú hanganyagot.

Miután elolvastad, vagy meghallgattad gondolataimat, kutass majd azon a weboldalon, melyet és is folyamatosan nyomon követek és ahonnan rendszeresen “táplálkozom” a Teremtő Istennel kapcsolatos kérdéseket illetően. Az utolsó bekezdés után majd megtalálod az oldal elérési linkjét. Jó hallgatást, vagy olvasást kívánok!

Ha a hanganyagot megállítani, vagy visszapörgetni szeretnéd, vidd rá az egeret!

 

Mi a fő akadály a Létezik Isten, vagy sem kérdés kapcsán? Egyesek hagyják, hogy bennük elnyomják az érdeklődés vágyát az idők folyamán. Ebben kulcsszerepet töltenek be az iskolai tanulmányok, a neveltetés, a környezet, a társaság. Egyszóval lebeszélnek arról, hogy kutass, utánajárj, hogy létezik Isten, vagy sem. Ha nem vagy tisztában egy két dologgal, mi lehet segítségedre?

 

Én arról tudok beszélni, amit megértettem. 1994 – től foglalkoztatott már ez a kérdés. A Teremtő a jóvoltából egy olyan útra terelt, mely úton könnyebben választ kaptam erre a kérdésre. Azt, mondja a közmondás is, hogy aki keres, az talál.

 

Számomra arra a kérdésre, hogy Létezik Isten, vagy sem, a válaszom, egyértelműen és határozottan az, hogy igen, létezik. Most meg is indokolom, miért mondom ezt. Kezdjük! Csak nézzél körül a világban! Azok a dolgok, melyek törvényszerűen, matematikai pontossággal teljesednek, lenyűgözőek. Az, hogy a földünk milyen távolságra van a naptól, magárét beszél. Miért? A nap nem süt meg bennünket annyira, hogy szétégjünk, pedig a belsejében úgy tizenötmillió fok a hőmérséklet. Télen nem fagyunk meg, bár néha hideg van.

 

Már csupán a nap és föld megfelelő távolsága elgondolkodtatott abban a vonatkozásban, hogy létezik Isten, azaz nem a véletlen műve. De más dolgok is lenyűgöztek. Például a sok csillag, a sok-sok bolygó, fenn van. A tudósok egy része okkal azt gondolja, semmiképpen nem lehet a véletlen műve mindaz, ami a világegyetemünkben van. Te szerinted véletlenül vannak ott fenn? Mindannak, ami van, csak egy nagyon pici részét látjuk szabad szemmel. De a nagyteljesítményű távcsövekkel vizsgálódó szakemberek, kutatók, azt vették észre, hogy olyan törvényszerűségek működnek, melyek semmiképpen nem a véletlen szüleményei.

 

Mindennek oka van! A bolygó és galaxistávolságoknak, a tömegeknek. Mindennek fontos szerepe van, a mellett, hogy gyönyörködtet. Ott van például a földünket megvilágító hold. Egyik kulcsfontosságú szerepe az apály-dagály kérdése. Másrészről, ha sötétben kimész, mit látsz fenn? A holdat, meg a csillagokat. Holdunk megfelelő mennyiségű kellemes fényt bocsát. Így még éjjel sem kell annyira botorkálnod, mintha teljes „lámpaoltás” lenne. Így azt közvetíti, hogy neked segít. Esztétikai és érzelmi szerepe is van. Sokan, amikor feltekintenek az égre, bámulják a csillagokat, figyelik a holdat. Miért? Azért, mert lenyűgöző az a nyugalom, melyet árasztanak. Bámulatos a hatalmasság, a titokzatosság! A véletlen eredménye lenne, vagy létezik Isten, aki megalkotta ezeket? Te mit gondolsz erről?

 

De ne legyünk olyan nagy magasságokban! Mondok egy érdekességet, ami egy kicsit földközelibb! Mindezt azért teszem, hogy elgondolkoztassalak! Azt mondja a Szentírás, hogy „Természetesen minden háznak van építője, aki pedig mindent megalkotott, az Isten az” (Zsidók 3:4). Ha látsz egy házat valahol a környezetedben, akkor mi jut eszedbe róla? Az, hogy magától jött létre, vagy az, hogy valaki megtervezte és egy csapat megalkotta? Biztosan nem gondolod azt, hogy magától jött létre.

 

Egy háznak mindig van tervezője és van alkotója. Vagy úgy gondolod, hogy létrejön magától? Amit körülöttünk látsz, azzal mi a helyzet? A galaxisunk, a csillagok, a napunk, a földünk, az állatok, a folyók, a tengerek, az állatok, a növényzet és az ember meg csak úgy létrejött? Ha egy sokkal egyszerűbb építmény (egy ház) nem magától jött létre, akkor a bonyolultabbak miért jönnének létre véletlenül? Ha a véletlen szülte, azt hogyan?

 

Mit könnyebb elfogadni? Azt, hogy egy hatalmas lény megalkot mindent (többek között galaxisunkat, a csillagokat, a napunkat, a földünket, az állatokat, a folyókat, a tengereket, az állatokat, a növényzet és az embert), vagy azt hogy nem létezik Isten, a véletlen produkált mindent evolúció, vagy fejlődés útján? Nézzünk egy példát a véletlenszerűségre!

 

Tételezzük fel, hogy a véletlenre, vagy más folyamatra hagyjuk, hogy valami létrejöjjön. Tegyük fel, így jött létre minden, nem létezik Isten. Ne gondoljunk bonyolult dologra, ezért könnyítsük meg a helyzetet. Szedjünk szét egy húsdarálót és tegyük bele egy centrifugába, ami körülbelül száz évig pörgeti a darálót. Most a véletlenre bízzuk egy olyan forgással, ami hetenként változik, hol lassan forog, hol gyorsabban, hogy nehogy abba legyen belekötve, hogy a gyorsaság nem volt megfelelő. Össze fog e állni a daráló? Biztos vagyok abban, hogy most azt mondod, nem fog. Mi a tanulság?

 

Ahhoz, hogy valamiből valami legyen, irányított és ellenőrzött folyamatnak kell történnie. Ilyen lehet például ebben az esetben az, hogy megállítjuk a forgást, kivesszük a darálót, összeszereljük két perc alatt. Vagy szerinted irányítatlan folyamatok okozhatnak értelmes alkotást? Írd meg nekem, ha tudsz ilyenről! Kíváncsi vagyok. Itt most egy szétszedett dologról beszéltünk, ami egy egyszerű szerkezet. De ott van az emberi agy, ami sokkal bonyolultabb, mint a világ összes számítógéphálózata. Sokan kutatják és csak töredékét ismerik, nem jönnek rá a teljes összetettségre, az apróbb részletekre olyan szakemberek, akik életüket szentelik erre a kutatási célra.

 

Az agy egy óriási tervezettséget feltételező dolog. Összetettebb, mint a világ összes számítógéphálózata. Nagyobb mennyiségű adatot tud tárolni egyetlen emberi agy, mint az összes számítógép, melynek befogadóképességének határa van. Az emberi agy befogadóképességének nincsen határa. El tudod azt képzelni, hogy ami ennyire összetett az csak úgy létrejött? Te elhiszed ezt? Nem lenne furcsa erre a következtetésre jutni? Nem lehet, hogy létezik Isten, aki sokkal nagyobb hatalommal, tudással és bölcsességgel rendelkezik, mint mi?

 

De gondolhatsz arra is, hogy a már említett nap és a föld távolsága megfelelő. Szerinted véletlen az, hogy a napunk olyan távolságra van a földtől, hogy nyáron nem sülünk szét. Nem elgondolkodtató? Vagy véletlen az, hogy a növényzetet öntözi az eső, utána a magból kisarjad a fű, vagy a különböző növények? Ilyen például a búza, a kukorica. A növekedés folyamata szerinted egy irányítatlan, megtervezetlen folyamat eredménye? Ha Te egy szülő vagy, tudod, semmi nem jön létre véletlenül. Ha arra várnál, éhen halna a családod. De amikor megszületett gyermeked, tettél, hogy megfelelő környezet várja. Nem bíztál semmit a véletlenre.

 

Például lehet, hogy kimeszelted a szobákat. Vásároltál babakocsit, kiságyat, csörgőt, tápszereket, kisruhákat, pelenkát, bőrnyugtató olajakat. Beszereztél egy babakocsit, amiben tologattad. Véletlenül került oda a babakocsi, kiságy, csörgő, tápszerek, kisruhák, pelenkák, a bőrnyugtató olajak? Nem. Tudatosan terveztél, így előkészítetted a gyermeked fogadását. Nem lehetséges, hogy Isten képmására vagyunk megteremtve, az Ő tulajdonságait tükrözzük vissza. Az övét, aki megteremtette a világegyetemet, benne a földdel, amit lakhatóvá tett, adva növényzetet, és más élelmeket, majd megteremtette az embert, amikor minden kész lett a fogadására?

 

Istenről azt mondja a Biblia, hogy Ő a szeretet Istene. (Nem tőle van a szenvedés. Írtam erre egy szemléltetést, ami egy fodrászról és a vendégéről szól. Nézd meg itt, ha érdekel! Kattints ide: Szeretném elolvasni, érdekel). Ha a szeretet Istene, akkor könnyű róla elképzelni azt, hogy okkal hozta létre a körülöttünk lévő dolgokat? Azt, hogy gyönyörködjünk a naplementében, az égbolton a csillagokban, a holdon. Nehéz elhinni? Ha nehéz, gondolj arra? Te milyen vagy! Ha szereted a gyermekedet, Te is mindent megadsz neki! Nem? Veszel neki játékokat, élelmet, ruhát. Ha fiú, ahogy növekszik, kap tőled labdát, ha leány, babát. Majd e mellett óvod, véded. Ha Te ember létedre gondoskodsz a saját gyermekeidről, nehéz elképzelni, hogy Isten is ezt tette, amikor mindent megadott, amit látsz magad körül?

 

Egy kicsit érdemes ezeken elgondolkodni, elmélkedni. Persze ahhoz, hogy elismerjük, létezik Isten, aki mindent megalkotott, kellő alázat szükséges. Amikor az a kérdés, hogy létezik Isten, vagy sem, akkor egy kérdést tégy fel magadnak. Nézz ki most! Bátran nézz ki az ablakon! Amit magad körül látsz, miről árulkodik. Arról, hogy téged szolgál ki, vagy arról, hogy nincs oka a létrejöttének? Ha téged szolgál ki, akkor nemde valaki megalkotta, valaki, aki nagyon szeret?

 

Arra a kérdésre, hogy létezik Isten, vagy sem, többek között a fentebb leírt gondolatok győztek meg 1994 – ben! Akkor arra a következtetésre jutottam, hogy mindaz, ami körülöttünk van, semmiképpen nem lehet véletlen, irányítatlan folyamatok, vagy fokozatos fejlődés eredménye. Számomra egyértelmű, hogy tudatos tervezés és tudatos kivitelezés történt, mert így logikus. Nem csak, hogy létezik, komoly szándéka van velünk, de erről most itt nem írok.

 

Miért fogadjuk el azt, vagy miért hiszünk abban, hogy nincs tudatos tervezés, nem létezik Isten? Mert elhitetik velünk! Nem hagynak gondolkodni, amikor kezdünk, kinevetnek. Mi pedig sokszor a könnyebb utat választjuk, megalkudunk. Éppen e miatt arra ösztönözlek, hogy gondolkodj. Merj gondolkodni, ne félj attól, hogy kinevetnek. Ha gondolkodni kezdesz, ez is előfordulhat, de ebben az esetben soha nem ismered meg istent. Ha nyomás hatásár bedobod a törölközőt, nem jutsz feljebb. Egy embertől hallottam, hogy amikor elindulunk egy szokatlan (átlagostól eltérő úton) egy úton, az élet meg fog próbálni, hogy azt az utat Te komolyan gondolod – e, vagy sem. Ha látja, hogy komolyan, miután jól megpróbált, elhiszi és békén hagy. A haladásod egyik akadálya tehát csak Te lehetsz. A Te félelmeid, a Te gondolataid. Merj végre gondolkodni és ne hagyd, hogy ezt mások tegyék meg helyetted!

 

További kutatásért használd azt az oldalt, amit én is folyamatosan nézegetek. Kattints ide: JW.ORG

 

Jó kutatást kívánok

Attila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com

A sütik segítségével tudunk javítani a felhasználói élményen. Részletek

Az uniós törvény értelmében ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében „cookie” -at vagy sütiket használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldalunk helyez el (és olvas vissza) a Te számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye a számodra a böngészést. A segítségével a webhely megjegyzi a látogatásoddal kapcsolatos beállításokat, könnyebb lesz a weboldal használata. A sütiket törölheted a saját számítógépedről, illetve letilthatod alkalmazásukat a böngésződben. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, cookie vagy süti megnevezéssel van lehetőség. Amennyiben nem tiltod alkalmazásukat a böngésződben, illetve ha az „RENDBEN” feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. A sütikről az alábbi címen érhető el bővebb információ: http://www.adatvedelmiszakerto.hu/cookie

Bezárás